שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
נדב מלין, שף אורח
נדב מלין, שף אורח

ישראל היא אחת מהמדינות המובילות בעולם בייצור שמן זית איכותי תודות להקפדה על כל תהליכי הייצור, משלב הגידול דרך המסיק ועד להפקת השמן בבית הבד. אחר כך, ברשתות השיווק מוצאים שמני זית המשווקים בדרך כלל כבלנד של זנים או כשמן זית מזן בודד. בזמן  שמדינות אחרות בעולם מתהדרות בשמן זית נחות משלנו, ישנו ידע מהותי כיצד נהוג לשלב את הזן בבישול המקומי, בישראל המצב הוא הפוך: יש לנו שמני זית מעולים, אבל בסופו של דבר נבשל עם שמן הזית שנמצא במבצע בסופר או שנשאר לנו במזווה. מעטים הם אלה שקונים שמן זית מיוחד על מנת להתאים לבישול, תיבול או אפייה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ