היכונו לשובו של הפקוס

לא משנה אם תקראו לו קישוא כעור, מלפפון פלסטיני או דלעת, גם לא אם תאכלו אותו כבוש, טרי או צלוי בתנור - הפקוס הוא אחד הסממנים המשמחים לבוא הקיץ

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים26
רותם מימון

עם כל הכבוד למשמשים, למנגו ולבמיות — אחד הסממנים המובהקים והמשמחים ביותר לבואו של הקיץ, בעיקר בשווקים הלא תיירותיים בארץ, הוא שובו של הפקוס.

לפני שתשברו שיניים ותצחקקו במבוכה, נזכיר כי הפקוס נראה כמו קישוא כעור שיצא משליטה, בעל פלומה ירוקה בהירה, שעירה, דקיקה ופריכה יותר. הפקוס ידוע במחוזותינו כמלפפון ארמני (הם בכלל רואים בו דלעת) או פלסטיני, אבל זו טעות נפוצה לקרוא לו מלפפון בלאדי והוא הרי בכלל קרוב משפחה של המלון, לפחות מבחינה בוטנית.

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ