בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

היכונו לשובו של הפקוס

לא משנה אם תקראו לו קישוא כעור, מלפפון פלסטיני או דלעת, גם לא אם תאכלו אותו כבוש, טרי או צלוי בתנור - הפקוס הוא אחד הסממנים המשמחים לבוא הקיץ

26תגובות
דוכן פקוס בשוק מחנה יהודה
אמיל סלמן

עם כל הכבוד למשמשים, למנגו ולבמיות — אחד הסממנים המובהקים והמשמחים ביותר לבואו של הקיץ, בעיקר בשווקים הלא תיירותיים בארץ, הוא שובו של הפקוס. לפני שתשברו שיניים ותצחקקו במבוכה, נזכיר כי הפקוס נראה כמו קישוא כעור שיצא משליטה, בעל פלומה ירוקה בהירה, שעירה, דקיקה ופריכה יותר. הפקוס ידוע במחוזותינו כמלפפון ארמני (הם בכלל רואים בו דלעת) או פלסטיני, אבל זו טעות נפוצה לקרוא לו מלפפון בלאדי והוא הרי בכלל קרוב משפחה של המלון, לפחות מבחינה בוטנית. קישוא, מלפפון או מלון, זה לא ממש חשוב — כי כך או...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו