מה שלא הלך ביפו, עף בניו יורק

אחרי שפתח את מסעדת "שקוף" ביפו שהקדימה את זמנה וגרמה לו לפשיטת רגל, השף אלדד שם טוב מביא את הגרסה שלו לאוכל הישראלי לברוקלין. הפעם, הניו יורקרים אוהבים את זה ועומדים בשבילו בתור

חיים הנדוורקר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חיים הנדוורקר

בתוך תהליך המעבר של שפים ישראלים לניו יורק, הצליח אלדד שם טוב, פעם השף של מסעדת "שקוף" ביפו ליצור משהו ייחודי. שם טוב, כיום, הוא השף של מסעדת הגלאסרי בגרינפוינט ברוקלין שבה הוא יצר וריאציה מעניינת של אוכל ישראלי שמושכת אליה הרבה היפסטרים. מה שלא הלך ביפו, רץ בניו יורק.

על הגלאסרי שומעים מפה לאוזן ואם לשפוט ממראה עיניים, לקוחות לא חסרים להם. בשעות הלילה המקום שבו יש כמאה מקומות ישיבה, מלא. וזה לא דבר של מה בכך. המסעדה נמצאת במקום לא כל כך שגרתי ולא כל כך נגיש: באזור התעשייתי של גרינפוינט בברוקלין. פעם היה כאן בית חרושת לזכוכית. את לוחות הזכוכית העמיסו על ספינות משא ושלחו דרך התעלה הסמוכה לנהר המזרחי של ניו יורק ומשם למקומות שונים ברחבי ארצות הברית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ