לזלול ולשמור

המסעדות הכשרות הטובות בארץ

מי שהיה עד לא מזמן קהל שבוי שניזון בדרך כלל מאוכל גרוע ויקר, הפך לאחרונה לאוצר בלום בעבור לא מעט שפים ומסעדנים שהחלו מצידם להשקיע במסעדות כשרות מצוינות ומשובחות. מצפון ומדרום, הנה עשר המסעדות המצטיינות בתחום

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים22
רותם מימון

השפים לא מאמינים שזה קורה להם: מי שבמשך שנים נחשב לקהל שלא מבין מה זה חומרי גלם משובחים כי הוא צורך "כשר", התחיל להצביע ברגליים, לדפוק על שולחנות ולדרוש את מה שמגיע לו: אוכל טוב. במסגרת ההתפתחות הקולינרית האדירה שתפסה את הארץ בשנים האחרונות, יחד עם ריבוי תכניות הבישול שגרמו לכולם "להבין קצת יותר" באוכל, ומנגד, בעיקר בקרב השפים הנחשבים והמסעדנים חלחלה ההבנה כי מדובר באוצר כלכלי בלום או לפחות עוד פלח שוק שטרם הגיעו אליו בדמות קהל עצום שלא קיבל מענה מספק הרבה מאוד שנים ושילם על כך ביוקר, בכל מובן. התוצאה: המסעדות הכשרות נכנסו אף הן לתחרות, תוך שהן משדרגות את המטבח שלהן, מציבות בקדמת הבמה שפים שכולם מדברים עליהם ועל הדרך גם נראות מצוין. כך יצא שבשנים האחרונות צצו מכל עבר מסעדות שף שמתכתבות עם הנעשה בעולם הקולינרי, גם בצורת ההגשה וגם בחומרי הגלם כך שלא רק שאינן גורמות לתחושת נחיתות, אלא שבמקרים לא מעטים עלו על מקבילותיהן הלא כשרות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ