שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מצפון לדרום

10 מעדניות הגורמה שחייבים להכיר

לאחרונה צצות מכל עבר מעדניות גורמה עם חומרים מיובאים ואווירה של דיוטי פרי. הנה כמה מעדניות בולטות שנולדו בשנים האחרונות וכדאי לשים אליהן לב

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון

מ' זה מעדנייה. למחאת האוהלים שציינה בראשית הקיץ שעבר חמש שנים היו לא מעט השפעות על עולם הקולינריה הישראלית, ואחת מהן, שכמעט לא דובר בה, היתה היעלמות מעדניות הגורמה. תור הזהב שהביא פטריות כמהין יוקרתיות במאות שקלים מצרפת, נקניקים מספרד וגבינות מאיטליה נעצר בבת אחת והקהל הישראלי חזר לקנות את חומרי הגלם הללו בשוק, בצנעה יחסית. פתיחתה של "דליקטסן" ספינת הדגל הנהנתנית, כבר סימנה את תחילתה של מהפכת־הנגד — הקהל הישראלי אולי מוציא פחות כסף במסעדה, אבל בבית הוא רוצה חומרי גלם משובחים ולארח כמו מקצוען. בשקט בשקט הן חזרו לפעולה והנה לאחרונה צצות מכל עבר מעדניות גורמה עם חומרים מיובאים ואווירה של דיוטי פרי מרחפת מעל הכל: יינות בוטיק קטנים, מעדנים ארוזים יפה ממרכז אירופה, וכמובן — הדגים, הגבינות והנקניקים. וכמו טרנד שחוזר בגדול, המעדניות הפכו לפנינים ולא רק כמקומות להצטייד בהן בדליקטסים, אלא אפילו לעצור ולרפד את הבטן בפלטות, סלטים וכריכים שווים. בין רשימה ארוכה של מקומות שנולדו בשנים האחרונות, הנה כמה מעדניות בולטות שכדאי לשים אליהן לב:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ