התנועה להגדרת המטבח האינדיאני

במשך שנים התעלמו בארצות הברית מהמזון המסורתי שהוכן בשמורות האינדיאניות. כעת שפים בצפון אמריקה מחזירים לתפריט את בשר הארנב, מרק המייפל והתירס והברווז עם הדובדבנים המיובשים

טייג'ל ראו, ניו יורק טיימס
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
טייג'ל ראו, ניו יורק טיימס

הירח מלא והדובדבנים בשלים בפינה הדרומית־מזרחית של צפון דקוטה. "זה הריח היחיד שמחזיר אותי לילדות", אומר שון שרמן מעל סיר שפירות היער מתבשלים בו מתחת לקצף מנומר בוורידים אדומים. שרמן מרתיח זקן תירס עם פרחי ברגמוט סגולים כדי להכין תה, ומשחים בשר ארנב עם מחטי אשוחית. הוא השרה את פטריית הצ'אגה המשגשגת על עצי אשוח בתוך חלב חמים של אגוזי לוז, ושרף ענפי ערער וקלחי תירס עד שלא נשאר מהם אלא אפר שחור ורך.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ