ממאסטר שף למחלקת תיירים: טירוף הסיורים הקולינריים בחו"ל

דוכני המזון של סינגפור, סדנאות הבישול של תאילנד, המתוקים של פריז, הדגים של האדריאטי וכמובן - המון יין ובירה. טיולי האוכל הפכו מצרך מבוקש עבור התייר הישראלי, שגם הטיול המאורגן כבר מפחיד אותו פחות. למה דווקא עכשיו? וכמה זה עולה לנו? הצצה לטרנד הלוהט של השנה החולפת

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים9
ליבי שפרלינג

במרס האחרון נרצחו שלושה ישראלים בפיגוע באיסטנבול. העיתונים סיפרו על קבוצה קטנה ומגובשת של חובבי אוכל - פודיס. הם טיילו במסגרת מועדון בייגלה, מוסד שחרת על דגלו נהנתנות וחקר פעיל אחר הביס המושלם. העיסוק בטרגדיה העלה על נס דווקא את הנאות החיים וחשף את מה שמבעבע כבר זמן מה מתחת לפני השטח - טיולי האוכל המושחתים בחו"ל. כי אם עד לפני שנתיים התלהבנו מסיורים בשווקים אקזוטיים יחסית בגבולות הארץ, הרי שעכשיו אנחנו נושאים עינינו לחו"ל, בסיורים מאורגנים היטב, תפורים לפי מידה, בחיפוש אחר חומרי גלם משובחים, סדנאות אוכל מקומי גדושות יצירתיות ובעיקר, זלילה אינסופית במוסדות בעלי שם.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ