חמישה מקומות לטעום בהם את תימן בראש העין

ראש העין היא כנראה העיר המזוהה ביותר עם עולי תימן אבל רק בשלב מאוחר יותר נפתחו בה בתי אוכל תימניים. הנה שלושה מהם (ויש גם מאפייה וחנות תבלינים)

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוני קשמין
רוני קשמין

בעיר שמזוהה בעיקר עם עולי תימן, באופן די אירוני אך גם הגיוני, קשה היה למצוא לאורך השנים בתי אוכל תימניים. הסיבה לכך היתה פשוטה: אוכל של בית - אוכלים בבית. מטעמי המטבח התימני, מרקי הרגל, תבשילי הבשר, והמאפים כמו הלחוח והסאלוף, היו נחלת הבתים. דווקא בשני העשורים האחרונים, כשהאמהות והסבתות בגרו והתעייפו מהשעות הארוכות במטבח, אחרות יצאו לעבוד, ולצד שינוי דמוגרפי מובהק בעיר, נולד הצורך בבתי אוכל תימניים. אם עבור אלו שלא גדלו על המטבח התימני מבית ואם עבור הדור השני, שהתגעגעו לטעם האוכל הביתי. היום, כדי להשביע את רצון כולם, פונים בתי האוכל התימניים שקמו בתחילת שנות התשעים גם לכיוונים נוספים, דרך מאכלים עדות שונות כמו קוסקוס וירקות, שניצלים ובשרים על האש, אורז לבן עם שעועית וצ'יפס. למרות השינוי, בתפריטי המסעדות וברצון הלקוחות המבקרים בהן, ברוב המקומות ככולם, הבסיס (והלב) נשאר בתימן ואולי בפרט - בעדן, עם מאפים כמו הלחוח, הסאלוף והג'חנון. הנה כמה מקומות תימניים להכיר בראש העין (וחמש סיבות טובות להתניע כבר עכשיו את הרכב לכיוון):

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ