שובר חלות: ספר הבישול החדש שמציג לעולם את האפייה הישראלית

בספרו הבינלאומי הראשון מציג האופה אורי שפט לעולם את הבייגלה הירושלמי, החלות המסוגננות והפיתה. בראיון הוא מגלה למה הבבקה של ניו יורק שונה מהבבקה שלו בתל אביב

ורד גוטמן
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ורד גוטמן

בגיל 27 החזיק אורי שפט בתואר ראשון בכימיה, אבל לא היה לו מושג מה לעשות עם חייו. כמו כל צעיר בוגר תואר ראשון הוא יצא לטייל בעולם, אבל דווקא בלב הודו הבין שפט שכל מה שהוא רוצה לעשות בחיים זה להיות אופה.

"חודשיים לאחר מכן כבר למדתי בשטוקהולם", אומר שפט בראיון מיוחד להארץ, "מהיום הראשון ידעתי שזו היתה הבחירה המושלמת בשבילי". בתור ילד שפט בילה את שעות אחר הצהריים במטבחה של אמו, שם ראה אותה מכינה את ארוחות המשפחה, ולקראת סופי השבוע אופה  את החלה המסורתית לשבת. "בקיצור, התעניינתי יותר באמא שלי מאשר באוכל", הוא מודה חצי בצחוק. 

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ