טוסקנה בישראל: סיבוב של יין ואוכל בהרי ירושלים

40 יקבים מרכיבים את אחד מאזורי היין המבטיחים והמגוונים ביותר בישראל. ליבי שפרלינג יצאה לסיבוב בין המקומות המעניינים והטעימים באזור

ליבי שפרלינג
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ליבי שפרלינג

לאיטלקים יש את טוסקנה, לצרפתים יש את בורגון, לספרדים את ריוחה ולנו יש את מטה יהודה. אזור היין של מטה יהודה הוא אחד הפוריים בישראל ולראייה אפשר לפגוש על תא שטח קטן יחסית יותר מ-40 יקבים קטנים וגדולים. הסיבה לכך פשוטה - אזור הגידול הייחודי זכה במהלך השנים להערכה רבה, בזכות הכירו בחשיבות מבנהו ההררי, מדרונותיו התלולים אשר פונים לכיוונים שונים והקרקע שבה סלעי גיר עשירים במינרליים לצד אקלים מקומי שמתאפיין בחורף קר במיוחד לצד צניחת טמפרטורות קיצונית בלילות הקיץ החמים. במקומות אחרים הקרקע היא דווקא מסוג טרה רוסה או חוואר מוצא, שם היא עשירה בברזל ומינרלים, מה שתורם ליינות ריכוז טעמים מפתיע ואפילו יכולת התיישנות. תוסיפו לזה גם איכות פרי נפלאה, מוצלחת לפחות כמו זו שמניבים הכרמים באזור הגליל העליון ורמת הגולן, אם לא למעלה מכך ותבינו למה דווקא כאן מרוכזים כל כך הרבה יקבים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ