איך הופכים מתכונים של מסעדת מישלן לכשרים?

מה קורה כשהשף רפאל סנטנו ממסעדת "מארוחה לימון" מכוכבת מישלן מספרד והשף יהונתן ברבי מהמסעדה הכשרה "ליליות" בתל אביב נפגשים?

רותם מימון
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רותם מימון

מפגשים בין שפים מעולמות שונים נועדו, בין היתר, להפרות זה את זה ולחבר בין מטבחים שביום יום סיכוי נמוך עד בלתי סביר שייפגשו. בצד הפחות חיובי של העסק, לעתים המפגשים הללו מולידים פעמים רבות אילוצים ופשרות, כשצד אחד יוצא בדרך כלל פחות מרוצה מהעניין. כשצד אחד מחזיק באמתחתו כוכב מישלן בספרד והצד השני מחזיק במסעדת שף כשרה בתל אביב, מסלול ההתנגשות מהיר אפילו יותר. אם כן, זה לא פלא שכשהשף יהונתן ברבי ממסעדת ליליות קיבל על עצמו לארח את שף רפאל סנטנו ממסעדת "מארוחה לימון" מהעיירה ויגו הספרדית, במסגרת פרויקט ראונד טייבלס שמתחיל הערב – חשש במקצת. מארוחה לימון זכתה בשנת 2010 בכוכב המישלן הראשון והיחיד שלה עד כה, אך הפכה את השף שלה לכוכב בשמי הקולינריה הספרדית. אין זה פלא שברבי, ציפה לפגוש שף במסע אגו טריפ עם יותר מדי ביטחון עצמי, ובטח פחות רצון לשמוע מה יש לצד המארח להגיד. להפתעתו, סנטנו התגלה קודם כל כאדם שכיף לבשל איתו ולצדו. "הוא היה פתוח לשמוע, בא להקשיב וגם ללמוד ומעבר לכך – הסכים בשמחה לשנות מנות ולקבל אינטרפרטציות למנות הדגל שלו, בקיצור – ניהל דיאלוג מושלם".

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ