"בַּלַדי": כך נתקלתי במתכון ששינה את חיי

ספרם של דוחול ספדי ומיכל וקסמן, "בלדי: ארבע עונות במטבח", מציע שפע של מעדנים, אבל עוגת הקובה, אוי, עוגת הקובה המופלאה

אודי אורמן
אודי אורמן
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אודי אורמן
אודי אורמן

בַּלַדי: ארבע עונות בנצרת. יותר מ–100 מתכונים מהמטבח הערבי המסורתי
דוחול ספדי, מיכל וקסמן. צילומים: דניה ויינר. הוצאת ידיעות ספרים, 320 עמודים, 138 שקלים

לאחרונה הבנתי שאני חושב יותר מדי על אוכל ופחות מדי על כל דבר אחר. זה היה במהלך חול המועד סוכות, כשנדרשתי למיטת חוליו של חבר. משהו גדל שם תחת הצוואר, נדרשו קצת לחתוך, להוציא ואז להחלים. ישבתי לצדו כשצווארו חבוש היטב, הקשבתי לסיפורי בית חולים ששום דבר בהם אינו מעורר תיאבון, ובכל זאת, כל מה שרציתי זה לנגוס לו שם בצוואר. לא בהקשר ערפדי, לא שום דבר קניבלי, פשוט הגרון הוא אחד מחלקי הבשר המועדפים עלי. מי שלא גדל על הגערגעלע מהמרק עוף של סבתא לא יבין, אך הבשר הלא רב שיש על הגרון הוא נימוח, בעל טעם חמאתי וארומה של לול. חברי הטובים יודעים כי בעוד אנשים נורמלים יעדיפו לשבת מול הטלוויזיה עם במבה, פופקורן, ביסלי או תפוח לא עלינו, אני מעדיף לשבת עם קערת גרונות הודו שיצאו הרגע מסיר של מרק. לפצח בשקט את העצמות ולחפש ביניהן פיסות קטנות ורכות של אותו בשר.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ