ליבי שפרלינג
רוני קשמין

פרנץ' טוסט, או לחם אבוד צרפתי אם תרצו, הוא כינויו השגור של לחם מטוגן שכינויים ונוסחים שונים שלו חוזרים אחורנית עד ימי הביניים. בעבור הצרפתים היה מדובר במשימה של ממש – הצלת הלחם מאתמול (כי הרי לא זורקים שאריות) על ידי החייאתו בקערת נוזלים. האמריקאים כהומאז' לצרפתים קראו לו "French Toast".  ואילו הישראלים כמחווה אמריקאית קוראים לו "פרנץ' טוסט".

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ