בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פסטיבל א-שאם: זיכרון, תרבות ואבולוציה בצלחת

בפסטיבל בחיפה שמתחיל היום משחזרים שפים ערבים ושפים יהודים מנות מהמטבח של הלבנט ונותנים להן פרשנות מודרנית. השפית נוף עתאמנה אסמעיל מציגה שמונה מנות שמשקפות מצב כלכלי, סבלנות, גיאוגרפיה, תכונות אופי ודברים שהם הרבה יותר מאוכל

7תגובות
מאחורי כל תבשיל עומדים עלילה מרתקת או אירוע מכונן
רמי שלוש

במטבח בעל שורשים והיסטוריה עשירה, לכל חומר גלם יש סיפור ומאחורי כל תבשיל עומדים עלילה מרתקת או אירוע מכונן. האוכל משתלב במעגל החיים של אנשי הלבנט, מבקיעת שן אצל התינוק הרך ועד לשברון לב וסיפורי בגידה. המנות שמיד תראו כאן ועוד רבות אחרות מגדירות את האוכל במלוא עוצמתו, רבדיו, ממדיו והכוח הגלום בו. מנות רבות הולכות ונכחדות מהנוף הלבנטיני ואתן נכחדים הסיפורים העממיים, הפתגמים, השירים והתרבות. להחייאה ולשחזור של המנות אין חשיבות קולינרית בלבד. יש להם משמעות תרבותית. פסטיבל א-שאם, המתקיים מדי שנה...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו