שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רקפת אריאלי, דיאטנית אורחת
רקפת אריאלי, דיאטנית אורחת

כיצד משהו שהגוף שלנו לא יכול לעכל ושהאבולוציה לא עשתה שום מאמץ לשדך בינינו לבינו יכול להועיל לתזונה שלנו, לשמירה על המשקל ואפילו, יש שאומרים, להרחיק חלק מפגעי ההזדקנות? הכוונה היא לסיבים תזונתיים, סוג מורכב של פחמימה שמרכיב את דופנות התא של צמחים ולפיכך קיים בכל מזון שמגיע מהצומח. בעוד שגופם של בקר וצאן מכיל חיידקי מעיים שבתהליך ארוך של התאמה אבולוציונית הסתגלו אליהם ומפרקים את הסיבים, כך שהאנרגיה שטמונה בעשב, למשל, זמינה לפרות, עזים וכבשים, פחות נגישה לבני אדם שאינם יכולים לעכל את הסיבים הללו.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ