שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

בדברי הימים של הקולינריה הישראלית, שנת 2017 תיזכר יותר מכל כאחת השנים הגרועות למסעדות. נכון, למתבונן מהצד הבועה התל אביבית נראית נוצצת מתמיד: בכל שבוע מסקרים מדורי האוכל (כולל באכסניה הנוכחית) פתיחות ראוותניות ובכל מקום מדברים רק על אוכל ומסעדות, אך במבט מקרוב התמונה שונה לחלוטין ומזכירה שאסור להתבלבל מזה שעדיין קשה למצוא מקום ברוב המסעדות בימי שישי או שבת (למי שלא הזמין שבוע מראש). אם בשנה שעברה המגמה החלה המגמה הכואבת בה יותר מסעדות נסגרו מאשר נפתחו, ב-2017 זה התרחב ביתר שאת. בכל שנה אנחנו אומרים זאת, אך נראה שהפעם למדנו שיעור משמעותי בנושא – "לא לעולם חוסן". שמות נוצצים, שפים אהובים ומוערכים, הבטחות גדולות ומקומות מדוברים – כולם הולכים כנראה לאותו מקום ואיש כבר אינו מוגן, בטח בענף שביר ועתיר סיכונים ומהפכים כמו עולם המסעדנות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ