לאכול בלילה במחיר של צהריים: מה עומד מאחורי גל עסקיות הערב ששוטף את הארץ?

ארוחה עסקית בערב או מסלול טעימות לילי במחיר מוזל, הפכו להיות נוהג בלא מעט מסעדות בולטות ברחבי הארץ. האם זו עוד דרך יצירתית להוציא את הקהל שנשאר בבית בחורף או אולי דווקא מסימני הרוויה בשוק המסעדות? ליבי שפרלינג בדקה

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים18
ליבי שפרלינג

רוויה כללית בשוק, מצב כלכלי לא מזהיר, תחרות, או רק החורף וימי הקור שהשאירו את הסועדים בבית? לאחרונה נראה שמסעדני הארץ מחפשים שלל דרכים יצירתיות למשוך לקוחות למסעדותיהם כאילו 2010 כאן מחדש: לשתף פעולה ולארח שפים נחשבים ממסעדות נחשבות, אם לא מחו"ל, להציע אוכל רחוב במסעדות יוקרה, לקיים פסטיבלים על פסטיבלים, להמציא ארוחות בוקר שופעות מנות ולאחרונה – להגיש ארוחות ערב במחיר צהריים. ואכן, בשבועות האחרונים אנו עדים למגמה חוזרת, שהיתה כאן ונעלמה ושוב הולכת וגוברת: עוד ועוד מסעדות מציעות עסקיות ערב או לילה משתלמות במיוחד, כאלו שגורמות למחירים הרגילים בתפריט להסמיק מבושה ולהתכווץ בפינה. המטרה ללא בושה: להשיג תפוסה מלאה. החידוש: לא עוד מסעדות על סף קריסה, אלא דווקא החזקות שבהן. אז מה עומד מאחורי המגמה וההצעות המפתות? האם אנחנו בפתחו של מיתון ולא שמנו לב? יצאנו לבדוק.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ