בוכים ואוכלים: מסע קולינרי ביאנגון

השלטון הצבאי רב השנים לא הצליח לנטרל את המטבח הבורמזי ולהפוך אותו למשמים, ויחד עם השפעות שכנותיה, יאנגון מציעה מטבח נדיר, מגוון, מתובל וחריף עד דמעות

גיל ססובר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים8
גיל ססובר

יאנגון נהדרת. כבר מהנחיתה בשדה התעופה מבינים כי יאנגון היא עיר של תפארת והדר. עיר עם תרבות עתיקת יומין והווה חי ובועט. גדולה, נושמת, עם עורקים חיים, עם נהר אדיר - נהר היאנגון החוצה אותה. בכלל, נראה שבמיאנמר מעדיפים לבנות את הערים על גדות נהרות ולא לחופי ים אנדמן. עם כבישים וגנים מלאי בודהה, מקדשים בני 2,500 שנה, המון אדם ופקקים עצומים, ודוכני רחוב מדושנים שלא היו מביישים את בנגקוק או את האנוי. למזלי, הגעתי בזמן בו האוויר מתחיל להיות קצת פחות כבד מכספית, ואפשר כבר לחצות את הרחוב, אם כי עדיין עמדו הטמפרטורות על בין 30-40 מעלות.

גיל ססובר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ