הבטחת גפילטע פיש בוואקום לשבת

השף תומס קליקה מגיש במסעדותיו בבואנוס איירס מטעמים מהמטבח היהודי־ארגנטיני, מבאבא גנוש ועד גפילטע פיש בוואקום. מקום של כבוד שמור גם לכרובית של אייל שני

טייג'אל ראו, ניו יורק טייימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טייג'אל ראו, ניו יורק טייימס

בשנת 2014, כשפתח השף הארגנטינאי תומס קליקה את מסעדת "מישיגנע" (Mishiguene, משוגע ביידיש), פקד אותו בלילות חלום אחד שוב ושוב. חלום בלהות, למען האמת. "מישיגנע", השוכנת בפארק רחב ידיים בבואנוס איירס, היתה המסעדה הראשונה בעיר שמגישה אוכל יהודי בתפריט טעימות. קליקה כינה זאת מטבח מהגרים, והוא ידע מה חושבים כמה מאורחיו — שהגפילטע פיש המבושל בוואקום והוורניקס המקסימים שלו הם קצת יותר מדי שֶׁפִיִים.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ