סוף עונת הליקוטים

רגע קל לפני שעשבי הבר מפנים את מקומם לפריחת האביב ולפירות הקיץ, הקדישו כמה מהשפים מנות עונתיות מיוחדות עבורן, ונשאו מילות הלל או פרידה בשבחי ליקוט העונה

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוני קשמין
רוני קשמין

איל שני – התשוקה למרווה

ליקוט עשבי בר הוא עניין שבאופנה, זה נכון, אבל עבור השף איל שני זה עניין שבשגרה, טבע שני, אם תרצו, אם לא ראשון ("יסוד קיום", כפי שהוא מכנה זאת) ולמעשה, אם יש מאפיין אחד בולט במיוחד אצלו, מעבר לשפה מליצית והתשוקה לעגבנייה שהפכה לסמל – יהא זה ודאי החיבור לחומרי הגלם. לא יהיה זה בלתי סביר לומר שאיל שני הקדים את זמנו, כששחזר מהזיכרון איך עוד בשלהי שנות השמונים (בימיה הראשונים של מסעדת "אוקיינוס" שהיה ממקימיה) היה יוצא אל הבר, תר אחר חומרי גלם ובאופן אינטואיטיבי, מבלי לדעת בדיוק מה שהוא עושה, קוטף עלים ועשבים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ