"ערבה": ספר מסע מסחרר בין ארוחות מן המדבר

איש האוכל הדיי עפאים מוציא ספר שני, ומדבר על הנס ההתיישבותי-חקלאי הנקרא "ערבה"

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רוני קשמין
רוני קשמין

"במבט לאחור נראה שהעיסוק שלי באוכל ובכתיבה החל בשנים ההן בערבה. הגילוי והמגע הבלתי אמצעי עם העגבניות והפלפלים והמלונים והאבטיחים הניחו לי להתחיל את המסע מהשדה עצמו ממש, לפי הסדר – מן האדמה אל השולחן." (הדיי עפאים, מתוך "ערבה")

ביום הגשום היחיד שידעה הערבה השנה, כאילו כדי להעיד על הנס, עשינו את הדרך מביתו של הדיי עפאים במושב צפרירים שבעמק האלה אל מושב עידן, המושב הצפוני ביותר בערבה התיכונה. שם הקימו האחים לבית עפאים, ינון הבכור והדיי, את משק עפאים לחקלאות בת קיימא ובו מגדלים זה תשע שנים מן החי ומן הצומח: עיזים אלפיניות לחלב ומוצריו; עשב ירוק שמלחכות העיזים; תרנגולות במרעה לביצים; פירות, ירקות, עשבי תבלין, ומכשירים גם את דור העתיד של הגבּנים בישראל. אבל הסיפור, אם תהיתם, מתחיל עוד קודם.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ