"ערבה": ספר מסע מסחרר בין ארוחות מן המדבר

איש האוכל הדיי עפאים מוציא ספר שני, ומדבר על הנס ההתיישבותי-חקלאי הנקרא "ערבה"

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים5
רוני קשמין
רוני קשמין

"במבט לאחור נראה שהעיסוק שלי באוכל ובכתיבה החל בשנים ההן בערבה. הגילוי והמגע הבלתי אמצעי עם העגבניות והפלפלים והמלונים והאבטיחים הניחו לי להתחיל את המסע מהשדה עצמו ממש, לפי הסדר – מן האדמה אל השולחן." (הדיי עפאים, מתוך "ערבה")

ביום הגשום היחיד שידעה הערבה השנה, כאילו כדי להעיד על הנס, עשינו את הדרך מביתו של הדיי עפאים במושב צפרירים שבעמק האלה אל מושב עידן, המושב הצפוני ביותר בערבה התיכונה. שם הקימו האחים לבית עפאים, ינון הבכור והדיי, את משק עפאים לחקלאות בת קיימא ובו מגדלים זה תשע שנים מן החי ומן הצומח: עיזים אלפיניות לחלב ומוצריו; עשב ירוק שמלחכות העיזים; תרנגולות במרעה לביצים; פירות, ירקות, עשבי תבלין, ומכשירים גם את דור העתיד של הגבּנים בישראל. אבל הסיפור, אם תהיתם, מתחיל עוד קודם.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ