אחרי החומוס, האם הטחינה הישראלית בדרך לכבוש את אמריקה?

למרות שאפשר להשיג בארצות הברית טחינה מלבנון, טורקיה וערב הסעודית, דווקא זו הישראלית נחשבת לטובה מכולן והיצרנים המקומיים מיישרים קו - חולמים על אקזיט ולרכוב על הצלחת החומוס

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

ג'ואי לואו ידוע כמי שמשקיע בחברות הזנק מישראל, כשהביא למשרדים שלו בניו יורק כ-20 חברות במשך השנים. באופן לא פורמלי נוצרה אצלו בניו יורק חממה להייטקיסטים ישראלים. בביקור האחרון אצלו מצאתי בין ההייטקיסטים דמות יוצאת דופן: יוסוף זהר מנצרת.

העניין הוא שזהר כלל לא בענייני הייטק, אלא בכלל בעסקי הטחינה. משפחתו היא בעלת מפעל הטחינה המפורסם בנצרת - אל ארז. בניגוד לשאר חברות ההיי טק הנמצאות ב"סטאר פארם" של לואו, הפעם הוא לא משקיע בטחינה. "אל ארז", הוא אומר. "לא צריכים את הכסף שלי. אני עוזר ליוסוף להיקלט בעיר. וחוץ מזה, הבטחתי לאמא שלו שאשמור לה על ילד".

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ