הישראלי שמאכיל את התאילנדים בגבינות

בין מסעדות היוקרה ומלונות הפאר של בנגקוק מקשר חוט אחד, והוא משלנו: אלעד ברין, שהשתקע בתאילנד וחיפש הזדמנויות לניצול הידע כחול-לבן, הפך לשם דבר בכל מה שנוגע לגבינה הלבנה וליוגורט. מה לאסייתים ולכל החלב הזה? טוב ששאלתם

רותם מימון
בנגקוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רותם מימון
בנגקוק

"קחו את הכל בבת אחת ותנו לזה להתפוצץ", ציווה השף על הסועדים. המנה הראשונה שבחר למסע הקולינרי בן 25 הטעימות נראתה כמו משהו בין קציפה לביצה עלומה מונחת על כף. והפיצוץ אכן התרחש: זיקוקין די-נור ממש, שמכניסים את כל המטבח ההודי לביס אחד מושלם. אבל אנאנד גאגאן, שף מסעדת "גאגאן" שבבנגקוק אשר זכתה לאחרונה בתואר הטובה באסיה, שמר על חשאיות, והסכים רק לרמוז שהתענוג הזה מבוסס בכלל על יוגורט ישראלי. למחרת, כמו רצה היקום לשלוח עוד רמזים, פגשתי את מידד סטרבינסקי, שף המסעדה הישראלית "אטיקה" בבנגקוק. בירור קצר איתו חשף את הסוד: בחור ישראלי מייצר גבינות למסעדות היוקרה ולמלונות בעיר. "אתה חייב לפגוש אותו".

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ