שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

לא אבד הקלח: תירס הרבה יותר מעניין ממה שחשבתם

זילזלתם בתירס? סימן שלא נגסתם בקלח טרי שנקטף זה עתה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מתן שופן

אני מכה על חטא: שנים זילזלתי בתירס. התייחסתי אליו כאל ירק נחות שמוזיל כל מאכל. עד שנגסתי בתירס טרי, כזה שקטפתי באותו רגע.

רבים מקלחי התירס הטריים הגדלים בארץ הם ממשפחת הסופר־סוויט, וכשמם הם מתוקים מאוד. המפורסם בהם הוא זן הגילי, אך ישנם אחרים. איתן פייקין ממשק לוי ביישוב תלמי יחיאל מספר כי קיים גם זן בשם ביקולור (שני צבעים) ואילו הוא מגדל זן שנקרא סנטינל. מאחר שהתירס רגיש מאוד לקור, הוא נשתל בחודש מארס ומתחיל להניב במשך חודש יוני. לדברי פייקין, חיי המדף של הזנים המתוקים קצרים יותר והקטיף שלהם הוא לזמן קצר בלבד. מנגד, הוא ממשיך, הם נוחים לגידול, נובטים יפה ובעלי קלחים גדולים ועסיסיים. "אחרי שנותנים ביס בכזה תירס, מבינים שכל מה שאכלנו עד היום – לא היה באמת זה. כשהוא בשל כמו שצריך, הוא מתפוצץ בפה והמיוחד הוא – הם לא נתקעים בשיניים". המתיקות הטבעית שלהם ממכרת, ורבים סבורים בשוגג כי היא מלאכותית. "היינו עושים פעם ירידים ומכרנו תירס חם. אנשים היו משוכנעים שהוספנו סוכר למי הבישול".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ