בחזרה אל המסעדה ״הישראלית״ המצליחה ביותר בניו יורק

הרבה לפני מאיר אדוני וטרנד המסעדות הישראליות, פתחה רבקה אורלין את מסעדת "מוגדור" בניו יורק לפני 34 שנה. אחרי שהיא האכילה את סקרלט ג'והנסון וג'ניפר לורנס בקוסקוס ושקשוקה, חיים הנדוורקר עמד בתור וניסה להבין את סוד ההצלחה

חיים הנדוורקר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
חיים הנדוורקר

הרבה לפני התור לנור החדשה של מאיר אדוני, הטרנדיות של תמנע, או הכתבות על טעים, טאבון, ברבוניה, בוסתן, זיזי לימונה ואחרים, או מסעדנים ושפים ישראלים שחוגגים את האוכל הים תיכוני בניו יורק, הייתה כאן מוגדור.

מוגדור, פועלת כבר 34 שנה, זמן שיא מהרבה בחינות למסעדה בניו יורק. מסעדות נפתחות ונסגרות כאן בקצב רצחני. יודעי דבר אומרים שכ-80  אחוזים מהמסעדות החדשות בעיר נסגרות ב-18 החודשים הראשונים לקיומן. אם מסעדה שורדת חמש שנים זה בהחלט יפה. עשר שנים זה מעולה. אבל 34 שנה? זה כמעט נצח במושגים ניו יורקיים. ולמוגדור הנפתחת בתשע בבוקר ונסגרת בשתיים בלילה יש מוניטין מצוין כמסעדה טובה ולא יקרה, והמחירים שלה נחשבים לסבירים במושגים של ניו יורק: החומוס עולה 6.25 דולר ואילו טאג'ין כבש, המנה היקרה בתפריט, 22 דולר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ