45 שפים ואנשי אוכל חוזים מה הולך לקרות כאן בשנה הקרובה

מות מסעדות השף, פריחת הפריפריה וחזרה למטבח של סבתא: אחרי שנת מסעדנות קשה, אנשי לאן תוביל אותנו תשע"ח?

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רותם מימון

שנת תשע"ז מסתיימת ברגע קריטי לענף המסעדנות הישראלי ואחרי שנה קשה במיוחד. לא צריך להיות הקורא המתמיד של חדשות האוכל, כדי לשמוע על מסעדות בולטות שסגרו דלתות, מי בצעד מפתיע ומי לא, על חוקים חדשים שמערימים קשיים על המסעדנים, על מצב כלכלי בעייתי, רוויה ועל שינויים שחלים במפת הקולינריה המקומית. אנחנו רוצים להידמות לניו יורק וללונדון, אבל שוכחים את מיקומנו ומקומנו במרחב. חולמים על מישלן, אבל כבר לא מוכנים לשלם 400 שקל במסעדה. אז לאן ממשיכים מכאן? ובכן, הנבואה ניתנה לשוטים, אבל באוויר כבר אפשר להבין ששינויים ותהליכים שהחלו לקרות לאחרונה יפליאו ביתר שאת בשנה הקרובה. חלקם טובים יותר, חלקם רעים ממש. כדי לנסות ולקבל את התמונה המלאה, פנינו לשפים, מסעדנים ואנשי אוכל בולטים על מנת שינסו לחזות את המגמות של השנה הקרובה. אם לקצר לכם תהליכים ו-3,000 מילה, מתחת לדעות הסותרות, פה ושם, עוברים כמה קווים משותפים שחזרו על עצמם שוב ושוב ואפשר לקבוע כי בצד החיובי - הפריפריה תמשיך את מגמת הפריחה, נאכל יותר בריא, אבל גם יותר אוכל רחוב וכל ביקור במסעדה יהפוך בכלל לבילוי חווייתי (לפעמים על חשבון איכות האוכל). בצד השלילי - מסעדות רבות צפויות להיסגר ואפשר להכריז כבר עכשיו על תום עידן המפות הלבנות. המסעדות הגדולות ייעלמו ורק אמיצים יפתחו מסעדות שף קטנות.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ