שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

סיפורה של נקניקייה: קיצור תולדות הקאריוורסט

מאכל אחד הצליחה להחדיר ברלין לרשימת מנות הדגל של המטבח הגרמני וזו כמובן הקאריוורסט. מה הקשר בין קארי וגרמניה או בין נקניקיות לקארי? כל התשובות כאן

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איתי נוביק

יצירתיות, מגוון חומרי גלם ועושר בטעמים; כל אלה הם דברים שהמטבח הברלינאי מעולם לא התברך בהם. במשך דורות רבים, ברלין השאירה את בכורת המטבח הגרמני לאחיותיה מהדרום: המטבח האוסטרי שמשקף את העבר האימפריאלי המפואר של המדינה והמטבח הבווארי. שני מטבחים אלו נהנו מעושר כלכלי גדול ומגישה טובה יותר לחומרי גלם, שני עניינים שבאו לידי ביטוי גם באוכל המקומי שלהם. ברלין כבירת פרוסיה, הייתה עסוקה במאות הקודמות בעיקר בבניין הצבא ופחות באומנויות היפות או בהנאות החך. ובכל זאת מאכל אחד הצליחה ברלין להחדיר לרשימת מנות הדגל של המטבח הגרמני וזו כמובן הקאריוורסט. אמנם היא נכתבת כמו באנגלית, currywurst אך ההטיה הגרמנית היא קורי ולא קארי. אז מה הקשר בין קארי וגרמניה או בין נקניקיות לקארי? שאלה טובה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ