הצבע ארגמן, הטעם חורפי מתוק

הם מורגשים יותר ויותר בשווקים: כך התאקלמו בארץ ענבי החורף מזן סקרלוטה, שהובאו מקליפורניה

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רותם מימון

מי שהיעלמות הענבים, מסמלי הקיץ, מעוררת בהם תוגה, יוכלו להתנחם באשכולות הארגמניים של ענבי חורף מזן סקרלוטה, הגדלים בכרמים של מושב לכיש בדרום. זן הסקרלוטה הגיע לארץ לפני כמה שנים ונוכחותו בשווקים מורגשת השנה יותר מבעבר.

הכל החל בחיפוש של המגדלים אחר זנים שמבשילים מהסתיו אל תוך החורף, אשר הוביל כמה חקלאים מלכיש לקליפורניה, שם נמצא זן עמיד יחסית לטמפרטורות נמוכות, שעיקר פירותיו מבשילים מסוף אוקטובר עד תחילת חודש פברואר. התברר שהטופוגרפיה והאקלים בו גדל הזן מתאימים מאוד גם לישראל ובתהליך איקלום מקומי נקלט הזן בארץ.

תגיות:

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ