מסע באירופה

להביא הביתה את בורגון

אזור בורגון שבצרפת שופע מים ובהתאם גם אחראי על יינות ייחודיים שפולשים גם אל תחום הבישול. השף שניר אנג סלע יצא לסדרת מסעות באזורי אוכל ויין ברחבי אירופה וחזר משם עם המתכונים הקלאסיים. פרק ראשון

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שניר אנג סלע, שף אורח

אין דבר שמרתיע אותי יותר במסעדה מתפריט יינות. המון מילים קשות, לרוב ביותר משפה אחת, מספרים לא ברורים, ארצות ואזורים, וזה עוד לפני השמות המסובכים. בקיצור, להדיוטות מדובר בפחד אלוהים.

לפני כמה חודשים הבנתי שזה לא רק אני אלא גם מלצרים, טבחים, מנהלי משמרת ובעיקר האורחים במסעדה. בקיצור, כמעט כולם, ניגשים לנושא היין בחרדת קודש. ישבנו ושאלנו את עצמנו האם יש הכרח שזה יהיה כל כך קשה? לדעתי לא ופה אני אנסה לפשט את הנושא. יין זה החבר הכי טבעי של אוכל, הם מתחברים אחד לשני בקלות, מחמיאים ומפרגנים אחד לשני ובעיקר יודעים להוציא את המקסימום אחד מהשני. מה שנשאר זה להבין איך מחברים ביניהם בצורה טובה ולהתחיל לרוץ משם.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ