רק בלי אננס: אונסק"ו הכירה בפיצה הנפוליטנית כנכס תרבות עולמי

האו"ם הכיר בהכנת הבצק, הנפתו באוויר ואפייתו בתנור עצים כחלק מהמסורת התרבותית של איטליה. כעת, האיטלקים מקווים שזרים יפסיקו לשים אננס או נוטלה על הפיצות

רויטרס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רויטרס

הפיצה הנפוליטינית קיבלה היום (חמישי) מעמד רשמי של נכס תרבות עולמי והצטרפה בכך לרשימה של אונסק"ו, לצד אומנות הרכיבה על סוסים האיראנית וטחנות הרוח המסורתיות של הולנד.

ארגון אונסק"ו כלל את אמנות הכנת הפיצה, הפיציולו, ברשימת מורשת תרבות עולמית. "ברכות לאיטליה!" נכתב בציוץ בחשבון הטוויטר של הארגון, אחרי קבלת ההחלטה בישיבה של אונסק"ו בדרום קוריאה. "זה כבוד גדול, עבורי ועבור כל תושבי נפולי ואיטליה", סיפר רומאנו פיורה, בעל פיצריה מנפולי, "ההיסטוריה של הפיצה החלה לפני דורות רבים".

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ