מתן שופן
מתן שופן

בתקופה שאפשר למצוא הכל כבר מוכן בסופר, כולל כל סוגי הבצקים, ושיקולים כמו זמן וכסף (שהם למעשה שיקול אחד מכופל, אם נאמין לקפיטליזם) הפכו לקריטיים – מאתגר לנסות להסביר מדוע כדאי להתאמץ ולהכין את האוכל שלנו בעצמנו. בריאות והתנגדות לתיעוש הם הסברים חשובים ויפים, אבל יש שיגידו מתייפיפיים, בטח כשמדברים על בצק כרוך המורכב מקמח לבן עשיר בחמאה (למרות שבכל זאת, אם אני כבר בוחר לאכול דברים כאלה – אני מעדיף לשלוט בעצמי בכמויות ולא להוסיף מצרכים מיותרים שאיני יודע מהם). ההסבר שלי הוא פסיכולוגי, פנימי ואולי גם קצת נרקיסיסטי – תחושת הצלחה וסיפוק שלא דעכה גם בפעם החמישית שבה חציתי את הבצק הגולמי ונחשף דפדוף העלים היפהפה. התוצאה הצליחה להוציא אפילו ממני, אדם מאופק יחסית, שאגות שמחה וקפיצות של אושר ברחבי הבית.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ