למה הניו יורקרים מוכנים לשלם על אוכל ישראלי כפול מאוכל ערבי

בעלי מסעדות ישראליות בניו יורק גובים מחיר כפול ואף יותר על חומוס, שקשוקה ופלאפל שהם מוכרים לעומת מחירם במסעדות ערביות. קרישננדו ריי, מנהל בית הספר לתזונה ומזון באוניברסיטת ניו יורק, מסביר למה זה קורה

חיים הנדוורקר
ניו יורק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חיים הנדוורקר
ניו יורק

"המחירים שנגבים תמורת אוכל קשורים תמיד לכוח ולתדמית", אומר קרישננדו ריי, מנהל בית הספר לתזונה ומזון באוניברסיטת ניו יורק. "כן, גם לטעם יש פרסטיז' והיררכיה והיא משתנה ממקום למקום. אנחנו מוכנים לשלם יותר בעבור אוכל עם מוניטין טובים יותר. האוכל הישראלי נתפס בעיני הסועד בניו יורק כיוקרתי יותר מאשר האוכל הערבי למרות שיש דימיון בין המנות ובין שני המטבחים".

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ