מלוח, חמוץ, חזק על גבול המטלטל: טעמנו גלידת מלפפון חמוץ

במזנון אסיאתי קטן בניו יורק מוגשת לסועדים גלידת מלפפון חמוץ. בלק הראשון, מדובר בלא פחות מאגרוף לבטן ולחך. בלק השני כבר הבנו שזו הגלידה המרעננת והחתרנית של הקיץ

צח יוקד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צח יוקד

רצה הגורל וביום שבו אני מנסה את הטעם הכי חריג של גלידה שאתם יכולים לחשוב עליו, מתפרסמים בכלי התקשורת השונים דיווחים על מצוקה אפשרית בזמינות הטעם הכי בנאלי שאפשר להעלות על הדעת, הווניל. 

"במחיר של 600 מאות דולר לקילו, הווניל הפך ליקר יותר מכסף", נכתב באתר ה-BBC הבריטי שאף סיפר לקוראיו כי בעקבות העלייה הדרמטית בחודשים האחרונים במחירה של התמצית נאלצו כמה גלידריות ברחבי לונדון להסיר את הטעם הפופולארי מרשימת האפשרויות שהן מציעות ללקוחותיהן. כך, למשל, ג'ולי פישר, יצרנית  גלידה מקומית שסיפרה כי בשל העלות הגבוהה נאלצה להוציא את הווניל מהתפריט. ולא רק בבריטניה. The Star שיוצא לאור בוונקובר, קנדה, דיווח לאחרונה גם הוא על המחסור והסביר כי "מחירי הווניל זינקו לפי עשרה ממחירם לפני חמש שנים". גם במספר כלי תקשורת אמריקנים דיווחו על המשבר שלא יכל להגיע בתזמון גרוע יותר, רגע לפני חופשת הקיץ וההסתערות על חופי הים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ