שלוש שנות הכנה: הכירו את ה'פונזושי', הסושי העתיק בעולם

טעם של קוויאר, ארומה של בית שימוש וכינוי סקסי במיוחד ("סושי פרושוטו") הם שריד של למעלה מאלף שנות סושי מסורתי. עכשיו גם המערב החל לגלות עניין בטכניקה העתיקה, אבל לא בטוח שהוא יצליח ליפול בקסם המיוחד של "מקור הסושי בעולם"

איתן לשם
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איתן לשם

על גדת אגם ביווה שבמרכז יפן מייצרת משפחת קיטמורה את הסושי הנדיר בעולם במשך 18 דורות - מאז 1614. 'פונזושי', השריד האחרון ממשפחת הסושי 'נארסושי', נעשה מדג שנכבש במלח למשך שנה, זאת אחרי שמוציאים ממנו את חלקיו הפנימיים אך משאירים אותו שלם. לאחר מכן הוא משומר, עם אורז וחומץ אורז בחבית מיוחדת, למשך שלוש שנים. ישנם דגים שנשארים בכבישה גם אל תוך השנה הרביעית, וכך יוצרים את הסושי בעל זמן ההכנה הארוך ביותר בעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ