בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שלוש שנות הכנה: הכירו את ה'פונזושי', הסושי העתיק בעולם

טעם של קוויאר, ארומה של בית שימוש וכינוי סקסי במיוחד ("סושי פרושוטו") הם שריד של למעלה מאלף שנות סושי מסורתי. עכשיו גם המערב החל לגלות עניין בטכניקה העתיקה, אבל לא בטוח שהוא יצליח ליפול בקסם המיוחד של "מקור הסושי בעולם"

2תגובות
ה'פונזושי'
עמוד היוטיוב Great Big Story

על גדת אגם ביווה שבמרכז יפן מייצרת משפחת קיטמורה את הסושי הנדיר בעולם במשך 18 דורות - מאז 1614. 'פונזושי', השריד האחרון ממשפחת הסושי 'נארסושי', נעשה מדג שנכבש במלח למשך שנה, זאת אחרי שמוציאים ממנו את חלקיו הפנימיים אך משאירים אותו שלם. לאחר מכן הוא משומר, עם אורז וחומץ אורז בחבית מיוחדת, למשך שלוש שנים. ישנם דגים שנשארים בכבישה גם אל תוך השנה הרביעית, וכך יוצרים את הסושי בעל זמן ההכנה הארוך ביותר בעולם. לא הכל פסטורלי ב'פונזושי', כשהריח של המנה הוא חריף מאוד ומזכיר שילוב של גבינה כחולה, ים עמוק...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו