מאמץ או מנפץ?

גלידוניות, שוקובו או קסטה – מה הגלידה הנוסטלגית המושלמת לימי הסגר?

ימי הקורונה שלחו אותנו הביתה, אבל גם למבודדים מגיע להתפנק. הם יכולים לעשות זאת עם גלידות שמנת בטעמים עונתיים, או לצלול אל טעמי העבר שהצליחו לשמח אותנו בימים פשוטים יותר

איתן לשם
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איתן לשם

במסגרת המדור "מאמץ או מנפץ" אנחנו מבקרים את המסעדות, בתי האוכל, הדוכנים, המוצרים והמנות שהפכו למיתולוגיים ובוחנים האם עמדו במבחן הזמן, מאז הוכרזו ככאלה. האם כוחם עדיין במותניהם או שהפכו לצל חיוור לעברם המפואר? והפעם: ה"גלידוניות", ה"שוקובו" וה"קסטה" בימי קורונה.

מקררי הסופרמרקטים מלאים בגלידות ושלגונים שיש להם תחליף. ואכן, במרוצת השנים הפכה ישראל למעצמה בכל הקשור בייצור הגלידות, כיאה למדינה שהחמסין שולט בה. אם תבחנו את הגלידות, מרובות טעמים ושכבות ששוכנות היום במקררים ותשוו אותם לקרחוני הסנוקרסט מהאייטיז בטעמי בסיס בלבד (ללא קשר לטעם המקור) ותקבלו את סיפורה של ישראל. ממדינה קטנה וצנועה, מוקפת אויבים וסכסוכים פנימיים, הפכנו לבירת גלידות השמנת במהדורות קיץ מוגבלות, מוקפת אויבים וסכסוכים פנימיים. אך בין הסנוקרסט ההוא למגנום של היום, היו גם כמה נציגי ביניים שניסו להביא את אמריקה לכאן. האם הם יכולים לעמוד מול כל חידושי הליקוקים במרכולים?

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ