מאמץ או מנפץ? |

"תזכרו את התאריך" ביקש רגע לפני שהגיש לנו פריקסה. פקפקנו, אבל אז טעמנו

"הפריקסה של חיימקו" בהוד השרון מצליח לספק פלא אמיתי – בצק מטוגן, מלוח ומתקתק, שהוא בעת ובעונה אחת קליל אך משביע, או בקיצור: פריקסה. למרות כמה חולשות, מדובר על מקום שמצליח להעניק כבוד לעדה הטוניסאית

איתן לשם - צרובה
איתן לשם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
איתן לשם - צרובה
איתן לשם

במסגרת המדור "מאמץ או מנפץ" אנחנו מבקרים את המסעדות, בתי האוכל, הדוכנים, המוצרים והמנות שהפכו למיתולוגיים ובוחנים האם עמדו במבחן הזמן, מאז הוכרזו ככאלה. האם כוחם עדיין במותניהם או שהפכו לצל חיוור לעברם המפואר? והפעם: הפריקסה של חיימיקו בהוד השרון.

בניגוד לאחיו ואחיותיו, הסנדוויץ' הטוניסאי לא זכה למקום של כבוד בפנתיאון אוכל הרחוב הישראלי. אמנם, יש המכורים אליו ברמה קשה, אך גם אם למדוד לפי תפוצתו הנמוכה ברחבי הערים, וגם במדד הקרייב ("יו איך בא לי טוניסאי"? נשמע תלוש קצת) הוא נשרך הרבה מאחורי השאר. אפילו הבוריקה, אחותו הצעירה, עשתה קאמבק מרשים בשנים האחרונות ומפלסת את דרכה אט אט – ולא מעט בעזרת צרחות "בוריקה, בוריקה" בשוק הכרמל - אל לב המיינסטרים הישראלי. ורק הסנדוויץ' הטוניסאי, שמכיל כמה מגאוות צפון אפריקה, נותר מאחור. האם דווקא בהוד השרון מקבל הסנדוויץ' המטוגן את תהילת עולם הרחוב?

תגובות