סיור בעקבות האוצרות הקולינריים של רמלה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צבעוני ותוסס גם היום, שוק רמלהצילום: רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

רמלה, לא אחת לאורך ההיסטוריה, היתה מרכז כלכלי חשוב בעיקר לסחר בינלאומי בתבלינים ואירחה באופן קבוע עולי רגל רבים, בזכות מיקומה בדיוק באמצע הדרך בין יפו לירושלים. מיום היווסדה נבנתה רמלה על פי תכנון עירוני מדוקדק בסגנון רומי ביזאנטי, בעל שני רחובות ראשיים שלאורכם פעלו שווקים תוססים, רועשים וצבעוניים.

גם מאוחר יותר, הוסיפה רמלה להיות למרכז סחר כלכלי חשוב אפילו יותר מירושלים. שמן זית מעולה יוצר כאן, כמו גם הפירות היבשים, החיטה וממנה גם הלחם של רמלה והיו כולם לשם דבר. למה דווקא כאן? כי האדמות מסביב פוריות והניבו תוצרת יפה ובעיקר בגלל המיקום שגרם לאנשים לעצור כאן, לנוח ולאכול משהו ולהמשיך הלאה.

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ