סיור בעקבות האוצרות הקולינריים של רמלה

שוק שאין דומה לו, סנדוויץ' טוניסאי כמו של פעם, מסבחה מושלמת, כנאפה אלוהי, אוכל בוכרי וגלידה הודית: מתי בפעם האחרונה יצאתם לסיור קולינרי ברמלה?

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צבעוני ותוסס גם היום, שוק רמלהצילום: רותם מימון

רמלה, לא אחת לאורך ההיסטוריה, היתה מרכז כלכלי חשוב בעיקר לסחר בינלאומי בתבלינים ואירחה באופן קבוע עולי רגל רבים, בזכות מיקומה בדיוק באמצע הדרך בין יפו לירושלים. מיום היווסדה נבנתה רמלה על פי תכנון עירוני מדוקדק בסגנון רומי ביזאנטי, בעל שני רחובות ראשיים שלאורכם פעלו שווקים תוססים, רועשים וצבעוניים.

גם מאוחר יותר, הוסיפה רמלה להיות למרכז סחר כלכלי חשוב אפילו יותר מירושלים. שמן זית מעולה יוצר כאן, כמו גם הפירות היבשים, החיטה וממנה גם הלחם של רמלה והיו כולם לשם דבר. למה דווקא כאן? כי האדמות מסביב פוריות והניבו תוצרת יפה ובעיקר בגלל המיקום שגרם לאנשים לעצור כאן, לנוח ולאכול משהו ולהמשיך הלאה.

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/