סיור בעקבות האוצרות הקולינריים של רמלה - אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סיור בעקבות האוצרות הקולינריים של רמלה

לכתבה
צבעוני ותוסס גם היום, שוק רמלהרותם מימון

שוק שאין דומה לו, סנדוויץ' טוניסאי כמו של פעם, מסבחה מושלמת, כנאפה אלוהי, אוכל בוכרי וגלידה הודית: מתי בפעם האחרונה יצאתם לסיור קולינרי ברמלה?

43תגובות

רמלה, לא אחת לאורך ההיסטוריה, היתה מרכז כלכלי חשוב בעיקר לסחר בינלאומי בתבלינים ואירחה באופן קבוע עולי רגל רבים, בזכות מיקומה בדיוק באמצע הדרך בין יפו לירושלים. מיום היווסדה נבנתה רמלה על פי תכנון עירוני מדוקדק בסגנון רומי ביזאנטי, בעל שני רחובות ראשיים שלאורכם פעלו שווקים תוססים, רועשים וצבעוניים. גם מאוחר יותר, הוסיפה רמלה להיות למרכז סחר כלכלי חשוב אפילו יותר מירושלים. שמן זית מעולה יוצר כאן, כמו גם הפירות היבשים, החיטה וממנה גם הלחם של רמלה והיו כולם לשם דבר. למה דווקא כאן? כי האדמות מסביב פוריות והניבו תוצרת יפה ובעיקר בגלל המיקום שגרם לאנשים לעצור כאן, לנוח ולאכול משהו ולהמשיך...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות