אחרי 25 שנה, המטבח של יוצאי חבר המדינות זכה סוף סוף לספר - אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי 25 שנה, המטבח של יוצאי חבר המדינות זכה סוף סוף לספר

לכתבה
קערת בורשט. "זאת לא רק הזמנה לסעודה או למנה היפה שמוגשת, זאת הזמנה למטבח"צילום: קירה קלצקי

עם הבורשט המהולל, כיסוני פלמני ועלי גפן מהקווקז, מחברי הספר "חבר הטעמים" מקווים לטשטש את הגבול בין דוברי הרוסית בארץ לבין שאר החברה הישראלית דרך הבטן. בראיון הם מגלים איך התגברו על הבושה ופנו למימון המונים ומנפצים את המיתוס על אכילת חזיר

21תגובות

צהרי יום שישי של לפני החגים. על הלאונג' העצום של "אברהם הוסטל" בתל אביב משתלטים כמה מאות יוצאי ברה"מ לשעבר על טפיהם, שהגיעו מכל קצוות הארץ כדי לחגוג את ההישג האחרון שלהם — הוצאתו לאור של "חבר הטעמים", ספר מתכונים חדש למאכלים יהודיים־סובייטיים בהוצאת לאנצ'בוקס. הבורשט המהולל, סגול וסמיך, נמזג כמו מים מאגרטלי זכוכית. זקוסקי (מתאבנים) של דג מלוח וביצים ממולאות מוגש בשולחן צדדי שבמרכזו סיר של פלמני (כיסונים) צהבהבים חלקלקים. בתום נאומי הכותבים הנרגשים, לבושים במיטב מחלצותיהם, עולה על הבמה מרינה מקסימיליאן, בשמלת אוברסייז ושתי קוקיות מגולגלות, מנגנת על פסנתר ושרה ברגש את "בשדה ניצב עץ הליבנה",...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות