אחרי 25 שנה, המטבח של יוצאי חבר המדינות זכה סוף סוף לספר

עם הבורשט המהולל, כיסוני פלמני ועלי גפן מהקווקז, מחברי הספר "חבר הטעמים" מקווים לטשטש את הגבול בין דוברי הרוסית בארץ לבין שאר החברה הישראלית דרך הבטן. בראיון הם מגלים איך התגברו על הבושה ופנו למימון המונים ומנפצים את המיתוס על אכילת חזיר

דפנה ארד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קערת בורשט. "זאת לא רק
הזמנה לסעודה או למנה היפה
שמוגשת, זאת הזמנה למטבח"
קערת בורשט. "זאת לא רק הזמנה לסעודה או למנה היפה שמוגשת, זאת הזמנה למטבח"צילום: צילום: קירה קלצקי

צהרי יום שישי של לפני החגים. על הלאונג' העצום של "אברהם הוסטל" בתל אביב משתלטים כמה מאות יוצאי ברה"מ לשעבר על טפיהם, שהגיעו מכל קצוות הארץ כדי לחגוג את ההישג האחרון שלהם — הוצאתו לאור של "חבר הטעמים", ספר מתכונים חדש למאכלים יהודיים־סובייטיים בהוצאת לאנצ'בוקס.

הבורשט המהולל, סגול וסמיך, נמזג כמו מים מאגרטלי זכוכית. זקוסקי (מתאבנים) של דג מלוח וביצים ממולאות מוגש בשולחן צדדי שבמרכזו סיר של פלמני (כיסונים) צהבהבים חלקלקים. בתום נאומי הכותבים הנרגשים, לבושים במיטב מחלצותיהם, עולה על הבמה מרינה מקסימיליאן, בשמלת אוברסייז ושתי קוקיות מגולגלות, מנגנת על פסנתר ושרה ברגש את "בשדה ניצב עץ הליבנה", שיר עם רוסי עתיק, מלווה באמה אלה. הקהל מצטרף חרישית לרגע המרגש שמתחלף בתוך דקות למסיבת דאנס סובייטי מקפיצה עם די־ג'יי יבגני צ'רטקוב.

תגובות