"טעמים של בית": מתכונים שהולכים מצוין עם גשם

מרק שעועית ואורז לבן, ז'עלוק חצילים, מוסקה ועוד. ספרו של אבי לוי נמנע מהתחכמויות ולא מתפתה לטרנדים אלא פשוט מציע מתכונים טעימים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מוסקה
מוסקהצילום: אפרת ליכטנשטט, מתוך הספר

טעמים של בית
אבי לוי. צילום: אפרת ליכטנשטט. הוצאת כתר, 188 עמ', 128 שקלים

חודש ינואר הוא זמן נהדר לכתוב כמה מלים על החורף המתדפק על חלוני. על הקדירה המהבילה בתנור, על אדי החום על החלון וילד שמצייר בהם לב. חודש ינואר הוא זמן נהדר לכתוב על צעיפי קשמיר מחממים וילדים שרצים במעילים מנופחים ומדלגים בשלוליות במגפי פלסטיק צבעוניים. חודש ינואר הוא נהדר בשביל כל אלו ובכל זאת אני נעמד במטבח לבוש בחולצה קצרה ומסרב להוריד את סיר הצ'ולנט מה"למעלה". בדלת עומדים הילדים ומסרבים ללבוש את הצעיפים, הכובעים והכפפות. הצעיר פשוט משתטח על הרצפה, הוא אימץ את השיטה הזאת כמעט לכל דבר בזמן האחרון. הבכור לעומתו פשוט מתעלם מהצרחות שלי ונשאר עומד בחולצתו הדקיקה, אפילו מטרייה הוא לא מוכן לקחת. מה? הוא עשוי מסוכר?

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ