מסעדות מומלצות באיסטנבול | סיור קולינרי באיסטנבול - אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דווקא עכשיו סיור קולינרי באיסטנבול

לכתבה
ייבוש ירקות בבאליק באזארמולי מגריסו

80 שעות באיסטנבול הניבו מסע קולינרי מרתק בין דוכני האוכל של כיכר טקסים לריחות בלתי נשכחים בשוק התבלינים, בין דונר נפלא למסעדות שף עדכניות. השפים מולי גריסו ואריק דרחני ממסעדת אונזה עם צרור המלצות לעיר שהאוכל בה הוא דרך חיים

21תגובות

טורקיה מאז ומעולם הייתה אימפריה של מטעמים, מאפים מיוחדים ודברי מתיקה, ועוד מתקופת האימפרייה העות'מאנית נערכו סעודות ומשתים בחצר הסולטן. הטורקים מתמחים בארוחת מאזטים, שהיא למעשה פתיחת שולחן ללא חלוקה קלאסית של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, ארוחה שהתגלגלה גם לכאן ואנחנו מאוד אוהבים. סיפור תולדות המאזה הטורקי מעניין במיוחד. מסופר שבימי האימפרייה העות'מנאית, כאשר היו עורכים סעודות בבית הסולטן, מחשש להרעלה היו מוציאים דגימות של האוכל לטועם הראשי. זה דגם מן הצלחת ואם מצא שהמאכל ראוי לאכילה היה מכריז בקול: "מאזה", שפירושו טעים. ברבות השנים נהפכו הדוגמיות הללו לארוחה שלמה הנקראת מאזטים, והמסעדות שמגישות...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות