דווקא עכשיו סיור קולינרי באיסטנבול

80 שעות באיסטנבול הניבו מסע קולינרי מרתק בין דוכני האוכל של כיכר טקסים לריחות בלתי נשכחים בשוק התבלינים, בין דונר נפלא למסעדות שף עדכניות. השפים מולי גריסו ואריק דרחני ממסעדת אונזה עם צרור המלצות לעיר שהאוכל בה הוא דרך חיים

מולי מגריסו ואריק דרחני
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
השוק של איסטנבול
ייבוש ירקות בבאליק באזארצילום: מולי מגריסו

טורקיה מאז ומעולם הייתה אימפריה של מטעמים, מאפים מיוחדים ודברי מתיקה, ועוד מתקופת האימפרייה העות'מאנית נערכו סעודות ומשתים בחצר הסולטן.

הטורקים מתמחים בארוחת מאזטים, שהיא למעשה פתיחת שולחן ללא חלוקה קלאסית של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, ארוחה שהתגלגלה גם לכאן ואנחנו מאוד אוהבים. סיפור תולדות המאזה הטורקי מעניין במיוחד. מסופר שבימי האימפרייה העות'מנאית, כאשר היו עורכים סעודות בבית הסולטן, מחשש להרעלה היו מוציאים דגימות של האוכל לטועם הראשי. זה דגם מן הצלחת ואם מצא שהמאכל ראוי לאכילה היה מכריז בקול: "מאזה", שפירושו טעים. ברבות השנים נהפכו הדוגמיות הללו לארוחה שלמה הנקראת מאזטים, והמסעדות שמגישות מזאטים נקראות "מהיינה", שהן למעשה התשובה הטורקית לחמארות.  

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ