בנגקוק רותחת: 20 מקומות שחובבי האוכל חייבים להכיר

המהפך הקולינרי שעובר על בנגקוק ממקם אותה בשורה אחת עם בירות האוכל הגדולות בעולם. בין צ'יינה טאון למסעדה הכי טובה באסיה - אלו המקומות שכל חובב אוכל צריך להכיר

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
השוק הצף בבנגקוק
בנגקוק, לוהטת

אף פעם לא הבנתי את האנשים שבשבילם בנגקוק היא רק תחנת מעבר, לצ'אנג מאי או לאיים, בדרך לשדה התעופה או ממנו, ובמקרה הטוב מותירים לה שלושה ימים בסוף הטיול, וגם זה לקניות בלבד. בנגקוק, היא הרבה מעבר למקדשים, קניות וחיי לילה פרועים. מה למשל? הרשו לי לפתוח בקלישאה: החל מחומרי הגלם ועד השפע המסחרר של דוכנים ומסעדות, המתאימים כיום לכל כיס, חך וטעם - בנגקוק היא גן עדן קולינרי עם מעט מאוד מתחרים בתחום. ואין זה פלא - עם תשוקה מולדת ובלתי נדלית לאוכל – אין כמו התאילנדים כדי לחגוג את אהבת האכילה בחוץ וכש-15 מיליון תושבים, תיירים ועובדים נמצאים בה בה מדי יום ורוצים לאכול – היו בטוחים שהתוצאה היא מסעדה אחת גדולה: רחובות שנראים שוממים לפנות בוקר, עשויים להפוך לעת ערב לשוק ענק, צפוף, קולני וצבעוני עם כמות רוכלים שהעין והבטן לא מספיקות לעכל והם נושאים עמם גרילים קטנים וכמה שולחנות מסביב, פירות מפתים וריחות שאינם נותנים לחובבי אוכל מרגוע; או לעומת זאת, קניון יוקרתי מפואר תמיד יסתיר בחובו מתחם אוכל עמוס, מגוון וזול שלא רק מהווה מפלט מזגני בשיא החום. 

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות