מה עושים המאפים האהובים על נאצר והמלך פארוק במאפייה יהודית בניו־יורק

למרות המחירים הגבוהים של הבקלאווה והכנאפה, מאפיית מנצורה היא אחת המאפיות היהודיות הכי ותיקות ומפורסמות בניו־יורק. בביקור במקום מספרת ג'וזיאן, המנהלת, מדוע היא כועסת על ישראל ולמה היא תומכת בטראמפ

צח יוקד
ניו יורק
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קינוחים סוריים במאפיית מנצורה בניו יורק
קינוחים סוריים במאפיית מנצורה בניו יורקצילום: PAUL CRISPIN QUITORIANO
צח יוקד
ניו יורק

ג'וזיאן מנצורה ניגשת למגשים העגולים שמאחוריה ומתחילה לשלוף אותם בזה אחר זה. פרוסות דקות של רולדת משמש, בקלאווה ממולאת פיסטוק, בקלאווה מעורבת, טורקיש דילייט, כנאפה ממולא פיסטוק. היא מניחה אותם על צלחת ומקרבת אותה אלי. "אתה רואה כמה פיסטוק יש בכל אחד?" היא מטיחה בי בכעס, רגע אחרי שאני שואל אותה למה המאפים שלהם כל כך יקרים. "אלה לא סתם קינוחים. אתה יודע כמה עבודה כרוכה בהם? אתה יודע כמה ניסיון יש פה? מה אתה חושב שכל אחד יכול להכין אותם? כשאנשים קונים מאתנו הם קונים מומחיות, הם קונים ניסיון של עשרות שנים. מי שרוצה לקנות זבל יכול לקנות מאפינס אמריקאי בשלושה דולר. אנשים שבאים אלינו יודעים מה הם מקבלים, הם באים כי הם מכירים את השם מנצורה מחאלב ומקהיר. הם באים אלינו כי יש לנו יותר מ–200 שנות ניסיון, כי הסבא רבא שלהם קנה אצלנו. הכל אצלנו מקורי, אפילו המגשים של המאפים הם המגשים המקוריים שהבאנו אתנו ממצרים ב–1961".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ