השף הוגה הדעות החשוב בעולם: תנועת "מהחווה לצלחת" נכשלה

השף דן ברבר חושב שצריך להכין אוכל מגידולים דחויים שמשביחים את הקרקע, ומאמין ביכולתם של שפים להשפיע על האופן שבו מייצרים מזון בעולם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
השף דן ברבר
דן ברבר. סועדים ישראלים יחושו קנאהצילום: נתן דביר
רונית ורד
צילום: נתן דביר
רונית ורד
צילום: נתן דביר

מנת החמנייה מאף עד זנב — מנה העושה שימוש בחלקים שונים של הצמח שנודע בעיקר בזכות פרחים נאים הנושאים פניהם לשמש או בזכות גרעינים קלויים למאכל — כוללת גבעול חמנייה פרוס לאורך, משל היה עצם בקר, וממולא ב"מח עצם", למעשה קרם נהדר של קרקפות חמנייה, המזכירות בטעמן ארטישוק בשרני; מלווה בטמפורה פריכה של עלי כותרת חמנייה ובגרעיני חמנייה טריים ולא בשלים. "אנחנו לא מגדלים בחווה חמניות כגידול מסחרי בפני עצמו", מסביר המלצר בבלו היל, מסעדת השף של דן ברבר, השוכנת בחוות סטון בארנס שבעמק הדסון בניו יורק. "החמניות גדלות בחווה כחלק ממחזור הזרעים שנועד להעשיר את האדמה ומכיוון שהן גורם מרתיע טבעי למזיקים".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ