שקר לבן: הבייקון הכשר שובר את הטאבו הישראלי

בעוד חלק מהשפים והמסעדנים טוענים כי מדובר במוצר שונה בתכלית מהמקור, אחרים סבורים כי מדובר בתוספת חיונית לתפריט המצומצם של שומרי המסורת. אז האם מדובר בהנאה או בהונאה?

בייקון טלה במסעדת "קרייב" בירושלים, הצעת הגשה. היצרנים עובדים על הדתיים והדתיים עובדים על עצמם
בייקון טלה במסעדת "קרייב" בירושלים, הצעת הגשה. היצרנים עובדים על הדתיים והדתיים עובדים על עצמםצילום: אמיל סלמן
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין

הוא מריח כמו בייקון, נראה כמו בייקון, ממולח כמו בייקון ונמכר כבייקון — אבל הוא לא בייקון. אז מה הוא כן? תלוי את מי שואלים. "אנשים בהלם שיש את הדבר הזה. זה התחיל כמוצר נישה למסעדות שף, אולם דרישה מלקוחות מסורתיים ושומרי מצוות הובילה להשקה של קו מוצרים לשוק הפרטי. כיום זה מוצר הדגל שלנו במכירות", מספר אורי מרמורשטיין, מבעלי בית המלאכה לבשרים "Hook" השוכן בשכונת מונטיפיורי בתל אביב ובו מייצרים זה שנתיים את הפלא החדש של עולם המסעדנות הישראלי: בייקון מבשר טלה, כשר למהדרין. לטענתו, השרקוטייר ערן ביק היה הראשון בישראל לפתח את הגרסה הציונית למאכל, המסמל יותר מכל את בשר החזיר הטמא ביהדות — אך האהוב מאוד בשאר העולם המערבי. "לאנשים אין בעיה לאכול שרימפס, לערבב בשר וחלב — אבל בשר לבן הוא עדיין בגדר טאבו", מוסיף מרמורשטיין.

רוני קשמין

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ