שקר לבן: הבייקון הכשר שובר את הטאבו הישראלי - אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שקר לבן: הבייקון הכשר שובר את הטאבו הישראלי

לכתבה
בייקון טלה במסעדת "קרייב" בירושלים, הצעת הגשה. היצרנים עובדים על הדתיים והדתיים עובדים על עצמם אמיל סלמן

בעוד חלק מהשפים והמסעדנים טוענים כי מדובר במוצר שונה בתכלית מהמקור, אחרים סבורים כי מדובר בתוספת חיונית לתפריט המצומצם של שומרי המסורת. אז האם מדובר בהנאה או בהונאה?

39תגובות

הוא מריח כמו בייקון, נראה כמו בייקון, ממולח כמו בייקון ונמכר כבייקון — אבל הוא לא בייקון. אז מה הוא כן? תלוי את מי שואלים. "אנשים בהלם שיש את הדבר הזה. זה התחיל כמוצר נישה למסעדות שף, אולם דרישה מלקוחות מסורתיים ושומרי מצוות הובילה להשקה של קו מוצרים לשוק הפרטי. כיום זה מוצר הדגל שלנו במכירות", מספר אורי מרמורשטיין, מבעלי בית המלאכה לבשרים "Hook" השוכן בשכונת מונטיפיורי בתל אביב ובו מייצרים זה שנתיים את הפלא החדש של עולם המסעדנות הישראלי: בייקון מבשר טלה, כשר למהדרין. לטענתו, השרקוטייר ערן ביק היה הראשון בישראל לפתח את הגרסה הציונית למאכל, המסמל יותר מכל את בשר החזיר הטמא ביהדות — אך האהוב...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות