מקקיגורי עד ברד: מדריך מקוצר לקינוחי קרח מסביב לעולם

מי היו הראשונים להפוך קרח לקינוח, מה ההבדל בין קינוח קרח יפני לקוריאני ואיפה משקשקים קרח שמגיע ישירות מהרי האנדים? מורה נבוכים לחובבי קינוחים

קקיגורי תות יפני עם אוכמניות ופטל מעל
ממאכל של האצולה ביפן לדוכני הרחוב, קקיגוריצילום: Getty Images IL
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין

לא ברור מתי זה קרה, איפה זה התחיל ואם להתחממות הגלובאלית יש קשר לזה, אבל לאחרונה אפשר לראות עוד ועוד קינוחי קרח צצים מכל פינה – ברחובות הראשיים של הערים הגדולות בעולם כמו גם באינסטגרם שמתפוצץ ממנו. טרנד פוטוגני להפליא או מענה יצירתי לאקלים החם? התשובה, כמו המציאות, היא כנראה מורכבת. הצצה אל מקומות פופולריים של שפים ידועים כדיוויד צ'אנג, לו מסעדות מוכרות כמו "מומופוקו" בניו יורק או "מג'ורדומו" החדשה בלוס אנג'לס, חושפת לא מעט קינוחי קרח צוננים ונוצצים בשלל תוספות. אחד הבולטים והאהובים במיוחד הוא הקקיגורי היפני, קינוח עשוי קרח מגולח שנערם למעין כדור שלג ענק, אוורירי במיוחד וקל כנוצה המקנה לו טעם ומרקם שמזכיר, כמתבקש, שילוב מעודן בין אכילת פתיתי שלג קטיפתיים לבין שאיפת ענן. 

רוני קשמין

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ