הפרי האסור: בפסגות גליל-גולן מפתחים תפוחי-על - אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הפרי האסור: בפסגות גליל-גולן מפתחים תפוחי-על

לכתבה
החלוצים הביאו איתם פרי שלא מתאים לאקלים של מדינה חמה, משהו שהם הבינו רק אחר כךעופר וקנין

מהתפוח של אדם וחווה ועד הפינק ליידי של ימינו עברו הרבה זני תפוחים תחת העץ והתפוחים שמגדלים כאן היום הם לא התפוחים שגדלו פה פעם, הנה למה

28תגובות

בין אורחנים להרים, נטועים עצי תפוח צעירים, שורות-שורות, קירות של פירות, ממש כמו גפנים. מהזווית הזו, ובזהירות שלא לחטוא בפרובינציאליות שעולה מתוך השוואה בין אתרים בישראל לבין נופים אחרים באירופה כמו נורמנדי או טוסקנה נניח, פתאום המטעים במרום גולן מוארים בתפאורה שונה. כשהם מסודרים בדיוק מפעים, קצת כמו חיילים מפלסטיק ולא כמו עצים, הם שוב כבר לא נהנים מהרומנטיקה הבתולית של הנוסטלגיה, של עצי התפוח הסבוכים שחלק אולי זוכרים מפעם, ענפיהם שמוטים, פירותיהם המאדימים מבצבצים באי סדר תחת חופות סתורות עלים. אין מה לומר, עצי התפוח של היום הם לא עצי התפוח של פעם.  "לפני הכל, חשוב לזכור שהאקלים החם במזרח...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות