קרם פטיסייר ונעליים: איך הגיע טל שפיגל לצמרת עולם הקינוחים הצרפתי

אין לו פטיסרי, הוא לא עובד במסעדה או במלון וקינוחיו לא נמכרים בשום מקום, אבל טל שפיגל הוא אחד מהשף־פטיסרי הבולטים בפריז כיום. איך הוא הגיע לפסגת עולם הקינוחים והשוקולדים הצרפתי? התשובה משלבת לא רק קרם פטיסייר ומקרונים אלא גם נעליים, ואינסטגרם כמובן

עומר שוברט
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
טל שפיגל
טל שפיגלצילום: Svend Andersen for Salon de Choc

1. סלון השוקולד השנתי בפריז הוא אירוע שבין המרהיב לתמוה. הר אקלרים בגובה ארבעה מטרים, שועל אימתני משוקולד, שמלות משוקולד, פרחים משוקולד, רובוטים משוקולד, תשלימו לבד (משוקולד). והסוכר עולה לרמת מיאוס עוד לפני שהתנגש בך זאטוט שנמלט בצווחות ממתחם הג׳וניורס הייעודי (עם בית השוקולד ההכרחי). כל זה לא מפריע לעשרות אלפי צרפתים לשלם 15 יורו עבור הזכות להידחק לממלכת השוקולד הזאת, להשתרך בתורים לדוגמיות המיניאטוריות ולרכוש מהדורות מוגבלות של שוקולדים וקינוחים במחירים לא מאוד מוגבלים.

תגובות