האם יש דבר כזה קונדיטוריה ישראלית?

האם יש סיכוי שכפי שהמטבח הישראלי התחבר לאוכל המקומי, גם הקונדיטוריה שלנו תגיד יפה שלום לעוגות מצרפת ומהאימפריה האוסטרו-הונגרית ותתחיל להתחבר אף היא למקום?

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת סברינה, או באבא או-רום
האם בשלה העת לעוגת סברינה בגרסה מקומית וקלילה יותר?צילום: דרימזטיים

שבת. אוגוסט 1986. תל אביב. המדרכות ברחוב בן יהודה לוהטות והחום טורף הכל. כל הבוקר ביליתי בבריכה שעל שפת רחוב הירקון, מי המלח הקרים מצננים את הגוף הקטן. אחרי הבריכה הוריי ואני היינו יורדים לרחוב בן יהודה, שם היינו סועדים את נפשנו במסעדה רומנית עתיקת יומין, זוללים ברעבתנות קבבים שטופי שום, איקרה ועגבניות ירוקות קטנות ומוחמצות. את הקינוח הוריי מתעקשים שנאכל בקונדיטוריה הצמודה, קפה לונדון. הוויטרינה גועשת קינוחים גבוהי קומה, עוגות מפוארות כמו קונקורד או היער השחור לצד סברינות, אקלרים גדולים במילוי קצפת, קינוחי שוקולד מפוארים, מעוטרים תלתלי קצפת, נשיקות מרנג או קרם קפה וכמובן, היהלום שבכתר הגרגרנות של אז; קסטה עילאית במילוי שמנת מתוקה רכה ויציבה.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ