האם יש דבר כזה קונדיטוריה ישראלית? - אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האם יש דבר כזה קונדיטוריה ישראלית?

לכתבה
האם בשלה העת לעוגת סברינה בגרסה מקומית וקלילה יותר? דרימזטיים

האם יש סיכוי שכפי שהמטבח הישראלי התחבר לאוכל המקומי, גם הקונדיטוריה שלנו תגיד יפה שלום לעוגות מצרפת ומהאימפריה האוסטרו-הונגרית ותתחיל להתחבר אף היא למקום?

4תגובות

שבת. אוגוסט 1986. תל אביב. המדרכות ברחוב בן יהודה לוהטות והחום טורף הכל. כל הבוקר ביליתי בבריכה שעל שפת רחוב הירקון, מי המלח הקרים מצננים את הגוף הקטן. אחרי הבריכה הוריי ואני היינו יורדים לרחוב בן יהודה, שם היינו סועדים את נפשנו במסעדה רומנית עתיקת יומין, זוללים ברעבתנות קבבים שטופי שום, איקרה ועגבניות ירוקות קטנות ומוחמצות. את הקינוח הוריי מתעקשים שנאכל בקונדיטוריה הצמודה, קפה לונדון. הוויטרינה גועשת קינוחים גבוהי קומה, עוגות מפוארות כמו קונקורד או היער השחור לצד סברינות, אקלרים גדולים במילוי קצפת, קינוחי שוקולד מפוארים, מעוטרים תלתלי קצפת, נשיקות מרנג או קרם קפה וכמובן, היהלום שבכתר...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות