השפית היחידה עם שלושה כוכבי מישלן באמריקה לא רוצה להישאר לבד במערכה

היא הייתה השפית הראשונה להחזיק בשני כוכבי מישלן בארצות הברית וגם הראשונה לזכות בשלושה. ראיון בלעדי עם דומיניק קרן, השפית החזקה באמריקה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דומיניק קרן
שפים הם רוקסטארים, לכאורה, אז בהם טמונה היכולת לעשות שינוי. דומיניק קרןצילום: Daniel Zuchnik / GETTY IMAGES NO
רוני קשמין
רוני קשמין
מדריד

בסוף 2018, רגע לפני שהתאריך מתחלף לשנה החדשה, זכתה השפית הצרפתייה-אמריקנית דומיניק קרן בשלושה כוכבי מישלן עבור מסעדתה, "אטלייה קרן", בסן פרנסיסקו, קליפורניה. בכך, הפכה לשפית (האשה) הראשונה בארצות הברית שזכתה בתואר הגבוה ביותר במדריך הגסטרונומיה היוקרתי, אבל זו לא הפעם הראשונה בה היא שוברת שיא. בשנת 2012, שנת הפעילות השנייה של המסעדה, כבר זכתה קרן להפוך לאשה הראשונה באמריקה שמחזיקה בשני כוכבי מישלן. בראיון שנערך עמה בכנס השנתי Madrid Fusion במדריד, היא מספרת על התהליך שעברה ועל חייה הבלתי שגרתיים, על הזכייה, על המעמד המחייב – של אישה חזקה במועדון גברים סגור ועל התפקיד שמשחק המגדר בהצלחתה ומכאן, גם על התפקיד שלקחה על עצמה בעקבות הזכייה. 

רוני קשמין

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/