כך אכלנו: סיכום עשור של סכיזופרניה קולינרית

טבעונים מול קרניבורים, מטבח ערבי ופלסטיני מול ישראלי, שומרי כשרות מול חובבי בייקון, מסעדות יוקרה מול דוכני רחוב ומאסטר שף אחד - כך עולם הקולינריה המקומי הפך בעשור האחרון למיקרוקוסמוס לחברה הישראלית. מדור האוכל מסכם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
המבורגר של יומנגס עם שלושה מזרקים
המבורגר של "יומנגס"צילום: איליה מלניקוב
הארץ

זה היה עשור של ניגודים: מוגזם ומוזר, מוצלח וכושל, בעל הישגים רבים ולא מעט כשלונות מהדהדים. עשור של כוכבים מהירים והתרסקויות מפוארות, של פיכחון אך גם של חוסר מודעות משווע. בקיצור – עשור שבו יותר אנשים התחילו לאכול בחוץ, אך בסופו יותר מסעדות נסגרות מאשר נפתחות, ומה שהתחיל בקול תרועה רמה עם הרבה הבטחות קולינריות, מסתיים באחת התקופות הקשות שידע עולם המסעדנות המקומי אי פעם, כשההצלחות הגדולות של שפים ואנשי אוכל ישראלים נרשמות דווקא מעבר לים.  

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ